Новости

Здравје

Како вирусите се пренесуваат од животни на луѓе?

Во најновото видео на TED-Ed ќе погледнете анимација за тоа како вирусите успеваат да се пренесат од животни на луѓе. Тајната се крие во нивната мутација и начинот на ширење.

Во видеото научно е објаснето како вирусите можат да се пренесат од еден вид на друг и кои смртоносни епидемии можат да резултираат од овие патогени.

GOLD
To Top