Новости

Здравје

Напиток кој ќе го чува здрав вашиот црн дроб

Црниот дроб учествува во процесот на обновување на крвта. Исто така, помага при зајакнувањето и стимулацијата на варењето во организмот. Обавува уште една важна функција: тој ја чисти крвта и ги елиминира сите токсини и нечистотии од неа.

Тогаш ви е јасно дека чист црн дроб всушност значи – здравје, виталност, енергија, убав изглед и добро расположение.

Најдобро средство за превенција на црниот дроб е неговото секојдневно чистење – секое утро на празен стомак испијте лажица маслиново масло помешано со лажица свежо исцеден лимонов сок. Потоа, можете да уживате во појадокот.

Доколку ова го применувате секојдневно, вашиот црн дроб ќе биде редовно прочистен и што е најважно здрав и моќен да ги обавува неговите важни функции.

GOLD
To Top