Новости

Здравје

Онколог го дал наједноставниот совет: Еве како може да ја спречите појавата на рак

Некогаш чумата убивала луѓе, а денес тоа го прави ракот. Повеќе од 200 видови рак убиваат околу 8 милиони луѓе годишно.

За да се заштитите од рак и да ги спречите најтешките болести, послушајте го овој совет од онколог.

Кажете НЕ на:

1. Рафинирано масло

2. Газирани пијалаци

3. Јадења од микробранова

4. Мамографија пред првото породување

5. Тесни градници

6. Алкохол

7. Готова замрзната храна

8. Вода од замрзнувач и од пластично шише

9. Контрацепциски пилули

10. Дезодоранси (особено после бричење)

GOLD
To Top