Новости

Здравје

Секоја вечер ставаат еден лист зелка на градите: Незаменлив руски народен лек што и докторите го препорачуваат

Дали сте знаеле дека најобичната главица свежа зелка е неверојатен лек што во Русија дури и докторите го препорачуваат наместо таблети?

Освен што е незаменлива во нашата кујна, постои начин да ја користите и за лекување. Со правилна употреба ќе ги извлечете сите придобивки од зелката, а еве кои здравствени проблеми најдобро ги решава.

Повреди и модрици

Ако сте се удриле или паднале, па имате оток или модрица, пред спиење ставете лист зелка на повреденото место и прицврстете го со завој. До наредното утро, отокот би требало да спадне, а болката или модрицата значително се намалуваат, па дури и целосно исчезнуваат.

Напомена: Доколку по нанесувањето на зелката на повреденото место ве боли уште повеќе, задолжително побарајте лекарска помош.

GOLD
To Top