Новости

Здравје

Живеењето сами не влијае исто на мажите и на жените – кој има поголем ризик по здравјето?

Претходната година беше објавена нова студија чии резултати покажувале дека сингл животот има крајно негативно влијание врз мажите.

Имено, истражувањето ги опфатило 4.835 учесници од Копенхаген и го испитувало нивото на воспалителните процеси во крвта.

Она што го откриле истражувачите докажало дека сингл животот, мажите потешко го доживуваат и тоа повеќе се одрзаува на нивното здравје.

Од друга страна истакнаа дека тоа не е случај со жените и исто така, тие полесно ги преживуваат раскинувањата.

Истражувањето, меѓу другото наведува дека најновата студија би можела да помогне во намалувањето на здравствените проблеми и ризиците од живеењето сами кај мажите и да им помогне на пациентите да живеат здрав живот.

Евротип
SNBROKER
To Top