Новости

Здравје

Кој изгубил сетило за вкус и мирис полесно ќе си помине со короната

Пациентите болни од корона кои немале проблем со губењето на сетилата за вкус и мирис имаат потешка клиничка слика и можат да бидат приклучени на респиратор, покажува истражувањето на Универзитетскиот центар во Њујорк. Ова сосема спротивно на досегашните тврдења за пациентите кои имаат проблем со распознавање на вкусови и мириси.

Оние пак кои ги изгубиле овие сетила имаат доволно антитела во организмот и полесно поминуваат во справувањето со вирусот.

GOLD
To Top