Новости

Здравје

Мали трикови за намалување на килограмите

Генерално сите ја мразиме диетата. Само помислата на неа, луѓето ги прави нервозни, но вистината е дека ако внимавате што јадете и вежбате, нема да имате проблеми со килограмите.

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да симнете некој килограм без да држите некоја посебна диета:

Јадете повеќе

Да, добро читате, ќе имате корист ако јадете повеќе. Но, трикот е во тоа да јадете поголемо количество од храна која е здрава, како што е салатата на пример или овошјето. Ако јадете поголеми порции од здрава храна, чувството на ситост подолго ќе трае.

Читајте ги декларациите

Да и тоа има влијание врз вашите килограми. Зошто е тоа важно? За да прочитате што внесувате во себеси и колку калории има производот. Ако не го видите тоа, може да консумирате нешто многу ситно, а преполно со калории.

Сечете ја храната

Можеби веќе ви го кажале овој трик. Имено, луѓето кои ја сечат храната на повеќе парчиња генерално внесуваат помалку храна во себе. Кога јадете поголеми парчиња храна чувството на ситост доаѓа подоцна, а вака преку помали парчиња побргу ќе го побудите тоа чувство.

Не прескокнувајте оброци

Ова е веќе неколку пати кажано. Прескокнувањето на оброците нема да ви донесе ништо добро. Само ќе предизвика огромен глад, кој ќе ве натера потоа да консумирате нешто високо калорично.

Пијте ладна вода

Некои фитнес инструктори сметаат дека ладната вода ја поттикнува работата на метаболизмот. Тоа е така затоа што телото троши дополнителни калории за да ја згрее водата пред да ја свари. Ова не е магичен начин за топење килограми, но велат дека помага.

Извор: denar.mk

GOLD
To Top